VALIKKO

Opintomatkat

Liiton järjestämille kursseille ja opintomatkoille liiton jäsenet pääsevät edullisempaan jäsenhintaan.

Syksyllä 2017 Douro-laakson viininkorjuu- ja kulttuurimatka Pohjois-Portugaliin 30.9.-7.10.2017. Matkan ilmoittautumisaika on jo päättynyt.

Tarkemman ohjelman löydät täältä!

Sublutourin FB-sivulle pääset tästä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portugali valittiin vuoden matkakohteeksi: 5 syytä rakastua maahan

Tässä erään agrologin kommentti lokakuun alun Dourojoen laakson viinimatkasta:

”Portugalin matka on nyt muistojen joukossa. Palasimme eilen aamulla aikataulun mukaisesti Suomeen, hieman väsyneinä (yölento) mutta onnellisina.

Matka oli aivan erinomainen. Ohjelma lupasi jo paljon, mutta tämä matka ylitti odotuksemme. Oppaamme Mika Palo oli aktiivinen ja avulias koko matkan ajan. Valitut käyntikohteet olivat mainioita. Monet niistä lienee sellaisia että omatoimimatkaajan on niitä vaikea löytää ja osaan on pääsy varmaankin vain ryhmille. Meidän takavuosina Portossa herännyt portviinikiinnostuksemme sai runsaasti tyydytystä. Haave viinin korjuuseen osallistumisesta ja viinin polkemisesta on nyt toteutettu.

Viinitarhat ja -tilat, ruoka ja juoma, Douron laakson kauneus ja upea Douron laivamatka olivat kaikki hienoja kokemuksia. Ja tietysti sää; 25-28 astetta lokakuussa oli luksusta.

Tämä matka oli hinta-laatusuhteeltaan sellainen, että sitä voi lämpimästi suositella agrologisisarille ja -veljille. Epäilen, että tämän kaltaista vastinetta rahoilleen on vaikea saada muualta. Matkan hintaan sisältyneet ruokailut olivat sellaisia, että muuta ei päivän aikana juurikaan tarvinnut. Jos tarvitsi, niin aivan pientä purtavaa. Pari tai kolme tuntia kestävä lounas sekä sitä edeltänyt runsas aamiainen ovat ainakin meikäläisen kokoiselle henkilölle aivan riittävä päiväannos.

Uudet agrologit ovat kaikki jo kielitaitoisia. Meissä vanhemmissa agrologeissa on vielä heitä, joilla kielitaito on heikompi tai rajoittuu pelkästään suomen kieleen. Tälle matkalle voi kuitenkin lähteä vaikka ei osaisi mitään vierasta kieltä. Mikan tulkkaus ja avuliaisuus erikoistilanteissa hoitaa kielipulmat.

Ainakin meidän ryhmässämme agrologien yhteishenki toi vielä oman positiivisen suolansa matkan onnistumiseen. Saatoimme muistella opiskeluaikojamme ja monia yhteisiäkin työajan kokemuksia. Vaikka viiniä oli tarjolla kaikkialla ”ad libidum” periaatteella, agrologikunta hoiti asiat sille ominaisella tyylikkäällä nautiskelulla.

Lisäksi Portugali on omalla tavallaan kaunis maa ja siellä asuu avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä.

Sublutourin ja Mikan kanssa kannattaa jatkaa yhteistyötä. Se tuottaa agrologikunnalle positiivisia elämyksiä!”