VALIKKO

Agrologien kesäpäivät 2022

Kanta-Hämeen Agrologeilla on ilo ja kunnia kutsua agrologit perheineen viettämään kesäpäiviä Hattulaan: Lepaalle ja Petäykseen. On mukavaa kokoontua jälleen yhteen ja viettää aikaa yhdessä kesäisenä viikonloppuna.

Ilmoittaudu 15.6. mennessä tästä kesäpäiville sähköisellä lomakkeella!

 

Päiväohjelma 9.7. Lepaalla

Päivän virallinen osuus, edustajiston kokous alkaa kello 12 ja paikkana on Lepaan viini- ja puutarhatilalla Golf-aulassa, os. Viinitilantie 12, Lepaa. Ennen kokousta nautimme lounaan Lepaan viini- ja puutarhatilan ravintolassa os. Viinitilantie 12 . Lounastarjoilu alkaa klo 11. Lounaan hinta sisältäen kahvin on 12 euroa, minkä edustajiston osalta tarjoaa Agrologien Liitto. Lasten (6-14 v.) annoksen hinta on 6 euroa. Ruokailijat maksavat ruokansa viinitilan kassalle. Huom. lounas- ja kokouspaikka ovat noin kilometrin etäisyydellä toisistaan.

Edustajiston kokouksen päätyttyä, noin klo 14 jälkeen saamme tutustua Lepaan puutarhaan ja historiaan opastetulla kierroksella (noin 40 min.). Hämeen ammattikorkeakoulu on monipuolisin alkutuotannon koulutusta (biotalousyksikkö) tarjoava laitos maassamme. HAMK toteuttaa yksiköissään myös tutkimustoimintaa.

Puutarhakoulutuksella Lepaalla on yli 110-vuotinen historia. Nykyään siellä koulutetaan puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön asiantuntijoita. Lepaan puistoalue on laaja ja siellä voi tutustua puisto- ja puutarhaistutusten lisäksi hyötyviljelykasveihin. Puistoon voi tutustua mm. opiskelijaprojektina kehitetyn mobiilisovelluksen avulla. Lepaalla toimii oppilaitoksen ja viinitilan ohella kokous- ja majoituspalveluja tarjoava Lepaan Kartano sekä yhdeksänreikäinen pay and play -golfkenttä. Viinitilan pihapiirissä on myös Lepaan Savipaja.

Lepaaseen tutustumiskierroksen päätämme Lepaan viini- ja puutarhatilalle, jossa nautimme kahvit. Samalla saamme kuulla HAMKista ja HAMIsta (Hämeen ammatti-instituutti) ja niiden koulutustarjonnasta ja muusta toiminnasta.

Kesäpäivämainos löytyy täältä!

Lyhyen version ohjelmasta näet täältä!

Lepaan kartan näet täältä!

Iltaohjelma 9.7. Petäyksessä

Illanviettoon klo 18.30 kokoonnumme Petäys Resortin Järviravintolaan os. Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö. Petäys sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Lepaasta. Illallisella on tarjolla kahta pääruokaa (kala tai liha), runsas salaattipöytä sekä herkullinen jälkiruoka. Illallisen hinta on 40 euroa per ruokailija, lapset (4-12 v.) joko em. illallinen 20 € tai oma lastenannos (nakit ja muusi tai lihapullat ja ranskalaiset) 11 €. Illallisen osalta maksu kerätään keskitetysti etukäteen. Iltaohjelmamme juontaa ja meitä viihdyttää agrologi Seppo Soittila.

Petäys Resort on yksityinen perhehotelli kauniissa ympäristössä Vanajaveden rannalla.

Sunnuntaina 10.7.

Laskemme seppeleen sankarihaudalle Tyrvännön kirkon  os. Kirkkomäki 8, 14620 Tyrväntö, hautausmaalla klo 9.30. Hattulassa on kolme kirkkoa, joista Tyrvännön ja Pyhän Ristin kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia vain kesäisin. Sunnuntaina 10.7. jumalanpalvelus (klo 10) on Tyrvännön kirkossa, joka sijaitsee kävelymatkan (noin 1,2 km) päässä Petäyksestä. Vaihtoehtoisesti voi tutustua klo 10 Pyhän Ristin keskiaikaiseen kivikirkkoon (57-tien varressa, lähellä Parolaa) oppaan johdattamana ja ryhmäopastukseen tarvitaan ennakkoilmoittautuminen. Klo 11-17 Pyhän Ristin kirkko on avoinna yleisölle maksutta.

Kirjailija Anneli Kanto julkaisi viime vuonna Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalauksista ja maalareista kirjan Rottien pyhimys.

Majoitus, hinnat ja varaukset

Majoitustilaa on tarjolla sekä Lepaalla että Petäyksessä. Lepaalla majoituspalveluja tarjoavat sekä Lepaan oppilaitos että Kartano. Majoituksen varaamisen ja maksun hoitaa majoittuja itse. Ole hyvissä ajoin varaamassa majapaikan, sillä joudumme vapauttamaan tekemämme varaukset muille matkailijoille kesäkuun alkupuolella.

Lepaan oppilaitoksella on tarjolla neljä soluasuntoa, joissa solua kohden on viisi 2 hh. Hinta on 38 €/yö/hlö liinavaatteilla tai 27 €/yö/hlö omilla liinavaatteilla. Kahdella huoneella on yhteiset wc- ja suihkutilat. Aamupala hinnoitellaan erikseen. Soluissa jääkaappi, kahvinkeitin ym. yhteisissä tiloissa. Varaukset sähköpostitse  tai puhelimitse 050 5745 371. Avaimet noudetaan Lepaan viinitilalta.

Lepaan Kartanon matkailupalvelut sai uuden yrittäjän maaliskuun alussa, joten nämä majoitustiedot eivät ehtineet Luonnon varassa -lehden mainokseemme. Matkailupalvelujen majoitustilat ovat hotellitasoisia 2 hh.

Petäys Resortissa on tarjolla hotellitasoista majoitusta: 2 hh 100 €, 1 hh 80 €. Varaus: sähköpostitse tai (03) 673301 ja varaus K-H Agrologit kiintiöstä niin kauan kuin huoneita riittää.

Kulkuyhteydet

Vaivattominta tulla ja liikkua kesäpäivillä on omalla autolla. Sekä Lepaalla että Petäyksessä on hyvät paikoitusmahdollisuudet. Kohteisiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Hämeenlinnan rautatieasemalta bussi 621 / 620 vie perille. Huom. tarkista aikataulut reittioppaasta .  Lepaalle ja Petäykseen voi tulla myös omalla veneellä esim. Tampereelta, myös reittilaivayhteys voi olla toiminnassa kesällä.

Ilmoittautuminen kesäpäiville

Lounaan, kahvitusten ja illallisen sekä opastetun kirkkokierroksen vuoksi tarvitsemme ilmoittautumisesi 15.6. mennessä. Ilmoittaudu tästä kesäpäiville sähköisellä lomakkeella!

Lisätietoa kesäpäivien järjestelyistä: Päivi Meronen, 040 510 3184.

Matkailuinfoa Kanta-Hämeestä

Kesäpäivien kanssa samanaikaisesti ja alkaen jo edellispäivänä järjestetään Hämeenlinnassa Wanaja Festival.

Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähdään kesän aikana Mitä kuuluu Marja-Leena? -musiikkikomedia Leevi and the Leavingsin hiteillä.

Lisää kantahämäläistä matkailutarjontaa

Lämpimästi tervetuloa Kanta-Hämeeseen viettämään agrologien kesäpäiviä 2022!