VALIKKO

Metsäteollisuus 100-vuotta hyvinvointia Suomelle

Suomen metsäteollisuus juhlii tänään 100-vuotista taivaltaan.

Metsäala on ollut ja on edelleen merkittävä yhteiskunnan hyvinvoinnin tukipilari. Se on tuonut elinvoimaisuutta monelle paikkakunnalle ja yhteisölle ympäri Suomen. Metsäteollisuus on Suomen suurin tavaravientiala. Tuoreen selvityksen mukaan vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteen arvonlisäyksestä ja lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta.

Tutustu Suomen suurimpiin vientituotteisiin tästä.

Innovointia ja tapahtumia juhlavuonna ympäri Suomen

Juhlavuosi käynnistyi uusiutumisen ja innovoinnin merkeissä, kun metsäteollisuus julkisti tammikuun puolivälissä innovaatiokilpailun opiskelijoille. Wood U Make It Happen? -innovaatiokilpailussa etsittiin tuoreita näkökulmia ja uusia ideoita metsäteollisuuden haasteisiin sekä megatrendeihin, esimerkiksi väestönkasvuun ja ympäristöhaasteisiin. Kilpailun voittaja julkistetaan tänään järjestön 100-vuotisjuhlassa. Tutustu finalisteihin tästä.

– Kunnioitamme mennyttä sataa vuotta katsomalla rohkeasti tulevaisuuteen. Metsäteollisuus on jatkossakin kilpailukykyinen, kun se pystyy uusiutumaan ja kehittämään toimintaansa, toteaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Juhlavuosi huipentuu tänään Finlandia-talolla

Juhlavuosi saa arvoisensa päätöksen tänän illallisjuhlassa Finlandia-talolla. Juhlan pääpuhujana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Takaisin