VALIKKO

#AGROLOGITJAHEVOSET-TAPAHTUMA 29.3.2019 FORSSASSA

Agrologit hevosalan kehittäjinä ja urapolku-tarinoita

Forssan Pilvenmäellä perjantaina 29.3. klo 17 alkaen järjestettävissä #agrologitjahevoset-raveissa on esillä näkökulmia agrologeista hevosalan kehittäjinä. Ravien lomassa juontaja Marko Lähteenmäki käy vierailijoiden kanssa läpi kertomuksia HAMKin hevostalouden agrologien sijoittumisesta työelämään sekä hevostalouden tulevaisuuden kuvia. Illan osallistujille tarjoillaan aimo annos raviurheilua ravi-illan aikana opastettujen vierailujen kautta.

– Agrologit ovat moniosaajia, joilla on vahva rooli myös maaseudun liitännäiselinkeinojen kehityksessä. Hevoset elävöittävät tämän päivän maaseutua monin tavoin, Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Anne Laitinen kommentoi.

Agrologit ovat vahvasti kiinni hevostalouden kentällä ja alan kehittämistehtävissä. Hevosagrologeja koulutetaan Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan yksikössä Tammelassa. Hevosagrologeja on työllistettynä hevosalalla mm. hevosjalostusliitoissa, raviradoilla ja oppilaitoksissa.

– Itse olen valmistunut 2011 Mustialasta, joten sitä kautta on hyvinkin läheiset kokemukset koulutuksen sisällöstä. Pilvenmäen raviradan nykyisessä toimihenkilöporukassa on suuri joukko agrologeja, joten vaikutusta koulutuksella on sitä kautta meidän ihan arkitoimintaamme, kertoo Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Hevostalouden agrologikoulutusta on Hämeen ammattikorkeakoulussa ollut vuodesta 1994 lähtien. Tällä hetkellä aloituspaikkoja on 15. Oman tarinansa agrologikoulutuksen takaa kertovat mm. Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen, Punkin tilan yrittäjät Riika ja Eero Räisänen sekä Hämeen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Anu Kantala.

– Kaikki meille hakeutuvat opiskelijat ovat vähintään hevosharrastajia, mutta monilla on myös työkokemusta ja käytännön osaamista alalta, toisilla hevosalan tutkintojakin. Opiskelijat ovat hyvin motivoituneita ja tunnistavat alan haasteita. Työkenttä on laaja, koska siihen voi yhdistää agrologin tutkinnolla muutkin maaseutuelinkeinot. Tutkinto tarjoaa hyvät edellytykset esimerkiksi monipuolisiin koulutus, neuvonta- ja hallintotehtäviin, ja omaa yritystoimintaa harjoittavia löytyy jonkin verran.

Tervetuloa mukaan hevosvoimaiseen iltaan!

Forssan Pilvenmäen ravit perjantaina 29.3. ovat raviurheilijoiden keskuudessa vuoden mielenkiintoisimmat iltaravit, koska ravi-ilta sisältää ennakkomaksullisen kilpailun Pilvenmäki Specialin karsinnat. Karsintalähtöjen parhaat saavat paikat finaalista, joka juostaan lauantaina 6.4. Forssan Pilvenmäen kevään isoimmista ravipäivistä ja voittajan tilipussi karttuu finaalilähdön ykkössijasta 10 000 eurolla. Ravien ensimmäinen lähtö juostaan klo 18 ja ravi-ilta päättyy yhdeksän aikaan. Ravintola Valtikka on näköalaravintola raviradalle ja ravintolassa tarjolla lähiruokanoutopöytä ravien ajan.

Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta https://www.luva.fi/agrologit/tapahtumat/

Lisätietoja:

Agrologien Liitto toiminnanjohtaja Anne Laitinen puh. 050 5143 711

Forssan Seudun Hippos toiminnanjohtaja Elina Hirvonen puh. 050 301 8258

HAMK lehtori Terhi Thuneberg puh. 050 574 5397

Ravintola Vatikassa on lähiruokapöytä. Ravintola aukeaa klo 16.30 ja palvelee ravien loppuun saakka. Ravintolavarauksen teet helpoiten sähköisen ilmoittautumislinkin yhteydessä.

Takaisin