VALIKKO

Hei me sidotaan hiiltä!

Uusin Luonnon Varassa-lehti 4/2021 putoaa postilaatikoihin aivan näinä päivinä. Voit lukea lehden jo nyt täältä näköisversiona.

Lehti paneutuu tällä kertaa maailmanpelastamiseen, sillä maa- ja metsätalous ovat ainoat alat merten lisäksi, mihin ilman hiilidioksidi sitoutuu. Me maa- ja metsätalouden toimijat olemme siis ilmastosankareita!

Ilmastosankarit -artikkeli löytyy lehdestä osittain ja kokonaan täältä internetsivujemme blogista. Artikkelissa agrologi Kallepekka Toivonen muistuttaa, että fossiilitalous on se pahis, kun taas maa- ja metsätalous auttavat sitomaan fossiilitalouden vapauttamaa hiiltä. MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola kertoo hiilensidonnan laskennan mielivaltaisista päätöksistä: maatalouden sitomaa hiiltä ei huomioida lainkaan laskelmissa! ”Tämä johtaa edelleen siihen, että laskennallisesti esimerkiksi Vantaa voi päästä hiilineutraaliksi, mutta maatalousvaltainen Loimaa ei pääse, koska siellä tuotetaan meille ruokaa.” kertoo Pietola. Kannattaa lukea!

Biokaasua maatiloilta -artikkelissa tutustumme hyvinkääläiseen tilalliseen Markus Eerolaan ja hänen tilansa biokaasuntuotantoon liikennepolttoaineeksi. Ja laajemmin selvitetään biokaasutuotannon kannattavuutta Suomessa. Fossiiliton biokaasu palaa täysin puhtaasti – siinä on paljon potentiaalia!

MM-ralli istuttaa metsää -artikkelissa saamme tietää, miten Jyväskylän ralli pyrkii hiilineutraaliksi ja haluaa kompensoida metsää istuttamalla synnyttämänsä päästöt.

Lisäksi tutustumme ekologiseen kompensaatioon ja vierailemme mm. METO – Metsäalan Yrittäjät ry:n 25-vuotisjuhlissa!

 

Hyviä lukuhetkiä!

 

Takaisin