VALIKKO

Kysymyksiä ja Meton vastauksia koronatilanteeseen

Minut lomautetaan, miten toimia?

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä

Karanteeni

Sairastuminen, sijaistaminen ja karanteeni

Ohjeistavat viranomaiset

Apua ja neuvoja yrittäjälle

Meton toimisto palvelee etänä

 

Minut lomautetaan, miten toimia?

Kun tiedät, että Sinut lomautetaan, ota yhteyttä TE-palveluihin: www.te-palvelut

Ilmoittautuminen työttömäksi työnhakijaksi tehdään sähköisesti pankkitunnusten avulla viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. Fyysistä vierailua viranomaisilla tulee välttää nykyisessä pandemiatilanteessa.

Aaria työttömyyskassan ohjeet lomautustilanteeseen löydät tästä.

Voit  tarkistaa Tulorekisteristä onko tulosi ilmoitettu oikein, sillä päivärahan suuruus perustuu tulotietoihisi. Löydät omat tulotietosi osoitteesta www.vero.fi/tulorekisteri  kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

 

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä

AVI:en ajankohtaiset koronarajoitukset sekä muuta tietoa koronasta löydät täältä: https://avi.fi/korona

Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löydät kysymyksiä ja vastauksia koskien koronaa ja työelämää: Linkki TEM:in sivuille

 

Karanteeni

Jos kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteeniin/pidättää työstä, voi Kela maksaa tartuntatautipäivärahaa. Se on täysi ansiomenetyskorvaus: parempi kuin sv-pvraha, eikä myöskään 9+1 päivän omavastuuaikaa sovelleta.

Linkki Kelan sivuille tartuntatautipäivärahasta

 

Sairastuminen, sijaistaminen ja karanteeni

Työpaikoilla on herännyt monia käytännön kysymyksiä koronaviruksen vuoksi. Miten toimia kun sairastuu, joutuu karanteeniin tai sijaistaa työkaveria. Lomauttaminen ja irtisanomiset huolestuttavat.

Mikäli jokin työsuhteeseesi liittyvä asia askarruttaa sinua, olethan yhteydessä työpaikkasi metolaiseen yhdys- tai luottamusmieheen. Yhteystiedot löydät tästä: Meton yhdys- ja luottamusmiehet

 

Ohjeistavat viranomaiset

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) ovat ohjeistavat viranomaiset ja päivittäin ajan tasalla. Lisäksi Työterveyslaitos (TTL) ohjeistaa osittain. Näitä viranomaisia kannattaa seurata.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL): Tietoa koronaviruksesta, sairastuneista ja tautitilanteesta

Työterveyslaitos on toimittanut seuraavan ohjeistuksen:
Toimintaohje uuden koronavirus tartunnan ehkäisyyn
Miten ehkäiset koronavirustartunaa?

 

Apua ja neuvoja yrittäjälle

METO Metsäalan Yrittäjät ry:n sivuille www.metoyrittajat.fi on koottu tietoa koronatilanteeseen liittyen. Lisää tietoa tulossa lähiaikoina.

Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Tässä linkki maksuttomaan palveluun

 

Meton toimisto palvelee etänä

Meton toimisto jatkaa pääasiallisesti etätyössä, mutta tilannetta tarkastellaan säännöllisesti. Jotkut tapahtumat järjestetään lähitilaisuuksina, mutta turvallisuus huomioon ottaen. Arviointi lähi- tai etätapahtumista tehdään tapahtumakohtaisesti.

Toimiston henkilöstön tavoitat parhaiten sähköpostilla ja puhelimella.

Meton toimiston yhteystiedot

Takaisin