VALIKKO

Lehdistötiedote: Metsänhoitoyhdistyksissä otetaan käyttöön maailman uusinta lentoteknologiaa

Lehdistötiedote:

METSÄNHOITOYHDISTYKSISSÄ OTETAAN KÄYTTÖÖN MAAILMAN UUSINTA LENTOTEKNOLOGIAA

Metsäkäynti voidaan nyt toteuttaa ripeäasti lentäen ja päivän aikana tarkistaa useampi kohde. Hankkeen pilottina toimii Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi ja pilotissa mukana on METO – Metsäalan Asiantuntijat ry.

Pilotissa uutta JetSuit-lentoasua käyttänyt tieasiantuntija Ville Pätynen kertoo huomanneensa välittömästi uuden teknologian tuomat ylivoimaiset edut. JetSuit-lentoasu saa metsänhoitoyhdistykset luopumaan suunnitelluista drone-investoinneista.

JetSuit-lentoasu Ville Pätysen testikäytössä (Kuva: Gravity.com)

 

– Ensin vauhti hieman pelotti, mutta nyt voin sanoa, että meillä on todellinen kalusto ammattikäyttöön. Tiekohteiden maastokäynti on niin nopeaa toteuttaa, että hankkeiden määrä voidaan helposti kolminkertaistaa.

– Valtion tukea on nyt hyvin tarjolla metsänhoidonhankkeisiin. Yhdessä uuden teknologian kanssa Keski-Suomi on jatkossa edelläkävijä Suomen metsänhoidossa, Pätynen toteaa.

Ville Pätynen tieasiantuntija, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi (Kuva: Sari Haapamäki)

 

Kestävyysurheilijana tunnettu Pätynen sopii metsäpilotiksi, koska hän mahtuu laitevalmistajan asettamiin kilorajoihin eli 60-75 kiloon. Rotevampien metsäasiantuntijoiden työturvallisuutta ei voida taata, sillä laitteen nostotehoon voi tulla katkoksia.

– Laitevalmistajalta on saatu uudet ruokavaliosuositukset metsäasiantuntijoille, jotta mahdollisimman moni saisi laitteen käyttöönsä, Mhy Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen kertoo.

– Tuleville rekrytoinneille kiloraja asettaa tietenkin omat haasteensa ja tämä kannattaa metsäalalle suunnittelevien nyt ajoissa huomioida. Mutta palkkakin tulee olemaan pilotin luokkaa, hän vinkkaa.

 

Mhy Keski-Suomi esittelee uutta tekniikkaa torstaina 1.4. kello 18 alkaen Tikkakosken lentokentällä, jossa myös halukkaat voivat laitetta kokeilla. Varaa oma kypärä mukaan. Mhy Keski-Suomi tarjoaa aprillikahvit.

 

Tutustu tarkemmin lentorepun ominaisuuksiin täällä: gravity.co

 

Lisätietoja:

Eero Poikonen, johtaja Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi, p. 0400 284 151

aprillivastaava Tiina Eklund, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry, p. 040 761 0175, tiina.eklund@luva.fi

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 126-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Takaisin