VALIKKO

Lehdistötiedote: Otson työntekijöiden työ on turvattava

LEHDISTÖTIEDOTE 8.10.2021 klo 15.35

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat:

OTSON TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖ ON TURVATTAVA

OTSO Metsäpalvelut Oy:n ilmoitus konkurssiin hakeutumisesta on otettu METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:ssä (Meto) vastaan raskaasti.

– OTSO:ssa on 80 metsäalan asiantuntijaa, joiden työpaikat ovat vaarassa. Metossa haluamme, että näiden henkilöiden työ turvataan ja ryhdytään välittömästi toimeen työn jatkamiseksi ja selvitetään mahdollisuudet konkurssipesän tai liikkeenluovutuksen voimin jatkaa työtä, sanoo Meton puheenjohtaja Stefan Borgman.

Metossa nähdään, että OTSO on tehnyt tärkeää työtä valtakunnallisena metsien hoitopalvelujen tuottajana ja tekijänä.

– Tälle työlle on edelleen tarvetta ja työ on kesken. Jatkuvuuden varmistamiseksi ja keskeneräisten hankkeiden saattamiseksi on nopeasti löydyttävä ratkaisu toiminnan turvaamiseksi, sanoo OTSO Metsäpalvelut Oy:n pääluottamusmies Petri Törrönen.

– Valtion toimia tarvitaan asiaa edistämään. Nyt ei ole aika miettiä miksi näin kävi, vaan energia suunnattava siihen, kuinka jatketaan tästä nopeasti eteenpäin, toteaa puheenjohtaja Stefan Borgman.

Meto on jäsentensä tukena tässä tukalassa tilanteessa.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman METO – Metsäalan Asiantuntijat ry
p.040 1588 815, stefan.borgman@metsaasiantuntijat.fi

OTSO Metsäpalvelut Oy:n pääluottamusmies Petri Törrönen
p. 040 7322 083, petri.torronen@otso.fi

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 126-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Takaisin