VALIKKO

METO: OTSO Metsäpalvelujen erityisosaaminen säilytettävä

METO – Metsäalan Asiantuntijat arvioi tiistaina 6.9.2016 julkistettua OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakauppaa varovaisen myönteisesti: – Henkilöstön kannalta on myönteistä, että pitkään jatkunut epävarmuus vihdoinkin päättyy ja löytyi keino viedä asioita eteenpäin. Henkilöstölle kuluneet kuukaudet ovat olleet raskaita, sanoo Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand.

Suomen Metsäkeskuksen johtokunta hyväksyi viime perjantaina Metsäkeskuksen liiketoimintayksikön OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakaupan. Ostajina ovat pääomasijoitusyhtiö Helmet Business Mentors Oy ja OTSOn toimiva johto. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.10.2016.

Metsäasiantuntijoiden mielestä on tärkeintä, että OTSOn toimintaa pystytään jatkamaan. Håkan Nystrand painottaakin, että metsäpalvelumarkkinoilla riittää sekä tilaa että työtä.

– OTSOssa on paljon suurten yhteishankkeiden, kuten metsäteiden perusparannuksen, erityisosaamista. Meidän mielestämme sille on tulevina vuosina Suomessa kysyntää.

OTSO Metsäpalveluissa työskentelee noin 170 metsäammattilaista ympäri Suomen.

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, 0400 620 769,
puheenjohtaja Håkan Nystrand, 040 761 5176

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Meto on luonnonvara-alan asiantuntijoiden LUVA – Luonnonvarat ry:n jäsenjärjestö.

Takaisin