VALIKKO

Puulla parempiin päiviin

LEHDISTÖTIEDOTE 16.12.2022

 

PUULLA PAREMPIIN PÄIVIIN

Tänä poikkeuksellisena aikana, kun Suomessa on todellinen pula energiasta, ovat metsät jälleen maamme tukena. Puu on taannut vuosisatojen ajan suomalaisille hyvinvointia ja vaurautta. Puu on kansakuntamme oma polttoaine ja omavarainen rakentamisen materiaali.

Iso osa kaupungeistamme lämpiää bioenergiaa polttavilla CHP-laitoksilla, jotka tuottavat sekä kaukolämpöä että sähköä. Suomen CHP-kapasiteetti on 3000–4000 megawattia. Maamme sähköstä suurimman osan tuottavat tällä hetkellä ydinvoima ja CHP-laitokset. Jälkimmäisen polttoaine on valtaosin bioenergiaa: puuta ja turvetta.

– Uusiutuvien raaka-aineiden poltolla on korvattu koko ajan kasvavassa määrin fossiilista polttoainetta, mistä ilmasto hyötyy, sanoo Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja.

Hän muistuttaa, että energiapuu on tukkipuun kasvatuksen sivutuote. Sitä saadaan, kun nuoria metsiä hoidetaan ja saadaan ne jälleen kasvukuntoon ja tehokkaasti sitomaan hiilidioksidia.

– Suomen tulee varmistaa tulevaisuudessakin maamme huoltovarmuus ja riittävä kotimainen energia. Puun ja turpeen käyttö on meille äärimmäisen tärkeää, nyt ja tulevaisuudessa, muistuttaa Borgman.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry, p. 040 1588 815

 

”PUULLA PAREMPIIN PÄIVIIN”

Puulla parempiin päiviin jatkosodan aikaan: tästä

Puun merkitys Suomen yhteiskunnan kehityksessä: tästä

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 127-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla metsäasiantuntijoina, suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

 

Takaisin