VALIKKO

Meton puheenjohtaja ruotsinkielisissä Ylen uutisissa

Meton puheenjohtaja Stefan Borgman on tänään ruotsinkielisissä YLE:n uutisissa haastateltavana metsälajien kadosta viime perjantaina julkaistun ”Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja 2019” pohjalta. Haastattelu ajassa 6:19 – 9:00.

Metos ordförande Stefan Borgman intervjuades av den Svenska Yle om arternas mångfald som publicerades förra fredagen. Intervjun vid tiden 6:19 – 9:00.

Borgmanin mukaan on huolestuttavaa, että uhatuista lajeista noin 31 prosenttia elää metsissä. Metsiä on Suomen pinta-alasta noin 75 prosenttia:

– Metsäalalla on tavoitteena tulla paremmaksi ja paremmaksi. 1990-luvulla tuli metsälaki, jolloin alettiin suojella elinympäristöjä ja lajeja, mikä on pitkä prosessi, eivätkä nämä positiiviset toimet usein näy niin selvästi kuin negatiiviset, sanoo Borgman haastattelussa.

Borman muistuttaa, että metsien lajirikkaudesta huolehdittaessa tulee puhua monen sidosryhmän kanssa:

– Hallitus asettaa tavoitteet, eduskunta päättää ja sitten on teollisuus, joka investoi. Ja sitten on 600.000 metsänomistajaa ketkä päättävät, mitä haluavat tehdä metsillään. Metsänomistajilla on eri intressejä, ja osaa suojelee itse, mikä ei näy tilastoissa, Borgman sanoo.

 

Linkki uutisiin/Linken till nyheter:

Takaisin