VALIKKO
Meton Suomi 100-vuotta metsä istutettiin Lappeenrannassa

Meton Suomi 100-vuotta metsä istutettiin Lappeenrannassa

METO Kaakkois-Suomi ry ja Lappeenrannan kaupunki järjestivät Suomi 100-vuotta metsänistutustilaisuuden Lappeenrannan Vilkjärvellä tänään 17.5.2017. Tilaisuudessa mukana avustivat Wilkjärven Winssikerho, sekä Vilkjärven Martat. Winssikerho toi paikalle vanhoja traktoreita, sekä pärehöylän. Lappeenrannan kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas oli tilaisuuden järjestelyissä merkittävä toimija, sillä metsä istutettiin kaupungin maalle.

METO Kaakkois-Suomen puheenjohtaja Heikki Paukkunen toivotti satapäisen yleisön tervetulleeksi metolaisten omaan tilaisuuteen, missä metsäalan osaajille – metsäasiantuntijoille –  istutettiin oma metsä.

Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand puhui metsäalan hienosta tilanteesta eli siitä, miten olemme merkittävin osa biotaloutta. ”Ja kun pidetään huolta myös metsäalalla työskentelevien jaksamisesta – koska ihminen on tärkein – huolehditaan koko metsäteollisuuden ketjun kestävyydestä”, sanoi Nystrand.

Lappeenrannan kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen sanoi, että metsät ovat tärkeä asia Lappeenrannalle – niin taloudellisesti kuin virkistyskäytössä. Metsä tuo monelle täällä työpaikan, mutta on myös tärkeä virkistyspaikka lappeenrantalaisille.

Istutuksen ja puheiden jälkeen paljastettiin laatta istutetun männikön muistoksi:

——————————————————–
Suomi 100 – vuotta metsä

”Metsän poika tahdon olla
sankar’ jylhän kuusiston”

– Metsämiehen laulu / Aleksis Kivi –

Metsät ovat suomalaisen sielunmaisema ja puu merkittävin luonnonvaramme. Metsät ovat tuoneet suomalaisille hyvinvointia historiamme ajan. Vihreää kultaamme rakkaudella vaalivat ja ammattitaidolla hoitavat metsäasiantuntijat.

Suomen 100-vuotista taivalta juhlistaen,

METSÄALAN ASIANTUNTIJAT
——————————————————-

Istutuksen jälkeen maistuivat Marttojen rokka ja muurinpohjaletut – ja Wilkjärven Winssikerho piti pärehöylänäytöksen.       

 

Katso tilaisuuden kuvia galleriasta. Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla sitä.

 

 

Takaisin