VALIKKO

Metsämessut ja Metsäpäivät jälleen tulossa – LUVA messuilla mukana

Metsämessut järjestetään ELMA-messujen aikaan Messukeskuksessa 10.–12. marraskuuta. Tapahtuman avaa Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät, jotka järjestetään Messukeskuksen Kokoustamossa 9.–10. marraskuuta.

Biotalous tänään ja huomenna

Metsämessuilla biotalous konkretisoituu mm. maa- ja metsätalousministeriön, Maanmittauslaitoksen, Riistakeskuksen, Eviran, Luken, Metsäkeskuksen, Metsähallituksen, Aalto-yliopiston ja Iskun yhteisosastolla. Osastolla esitellään, miten biotalous näkyy arjessa ja tulevaisuudessa ja miten kuluttajavalinnoilla voi vaikuttaa biotalouden kasvuun ja kehitykseen.

Metsämessuille pysähtyy myös Bioaika-tapahtumakiertue, joka on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen ytimessä on Bioaika-rekka, joka on pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely.

LUVA – Luonnonvarat messuilla mukana

LUVA – Luonnonvarat ry:n osasto Metsämessuilla on aivan maa- ja metsätalousministeriön osaston vieressä ja pääkäytävän varrella. Tervetuloa tutustumaan Luvan osastoon!

Perjantaina 10.11. METO Häme-Uusimaa pitää Pasilan kirjastossa jo tutuksi tulleen MetsäRekry-tilaisuuden metsäalan opiskelijoille. Läsnä on ollut vuosittain 80-100 metsäopiskelijaa ja tilaisuus on saanut hyvää palautetta osallistujilta. Tervetuloa!

Metsämessujen monipuolinen tarjonta

Metsämessujen ohjelmassa on otettu huomioon sekä metsänomistajat että virkistyskäyttäjät. Metsälavalla järjestetään paneelikeskusteluja ja kuluttajille suunnattuja kyselytunteja, joissa käsitellään muun muassa luonnonsuojelua ja metsää sijoituskohteena. Työnäytösalueella järjestetään viihteellisiä kilpailuja, ja alueelta saa asiantuntijavinkkejä koneiden huoltoon.

Asiaohjelman ja työnäytöslavan lisäksi Metsämessuilla on tarjolla virkistyskäyttäjille ideoita eräretkiin ja tarvikehankintoihin sekä vinkkejä ulkoiluun ja metsänhoitoon sekä mm. varustetestausta ja jousimetsästystä.

Lusto tuo messuille Suomi 100 -teemaan liittyvän näyttelyn. Valokuvanäyttely ’Metsä josta itseni löysin’ käsittää metsäteknikko Pentti Väänäsen valokuvia Ilomantsin saloilta vuosilta 1950–80. KoulutusZone-yhteisalueella esittäytyvät kaikki metsäkoulutusasteet Helsingin Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, HAMK, HAMI, Keuda, Livia ja TTS. Suomen Messusäätiön myöntämä 5000 euron Metsän etunoja -palkinto julkistetaan myös messuilla.

Metsämessujen ohjelma-aikataulu sekä tapahtumassa olevat yritykset julkaistaan lokakuun alussa Metsämessujen nettisivuilla. www.metsa.messukeskus.com

Metsäammattilaisten Metsäpäivät

Suomen Metsäyhdistys järjestää metsäammattilaisten Metsäpäivät to-pe 9.-10. marraskuuta eli päivää ennen Metsämessujen alkua.  Voit tutustua tarkemmin metsäpäivien ohjelmaan tästä linkistä: http://www.smy.fi/metsapaivat/

Avajaisissa kuullaan ministeri Jari Leppää, sekä ajankohtaista asiaa eri seminaareissa.

Metsäväen ”Metsämessujen avajaiset” sekä Metsäbileet pidetään torstaina 9. marraskuuta klo 17.30 alkaen. Silloin metsäväki on erityisen tervetullut tutustumaan Luvan ständiin: Luvassa on mukavaa yhdessä oloa!

Takaisin