VALIKKO

Ministeri myönsi Markku Varikselle työympäristötyön tunnustuksen

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen on myöntänyt työympäristötyön tunnustuksen METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n (Meto) neuvottelupäällikkö, metsätalousinsinööri Markku Varikselle.

Ministeri myönsi tunnustuksen Työturvallisuuskeskuksen seminaarissa Helsingissä tänään YK:n kansainvälisenä työturvallisuuspäivänä.

Neuvottelupäällikkö Markku Varis on Meton työsuojeluvastaavana vastannut työturvallisuusasioiden koordinoinnista ja koulutuksesta. Hän on tehnyt työtä suurella sydämellä, ja tavoitteenaan on ollut hyvinvoinnin edistäminen koko metsäalalla.

Markku Varis on aina ollut idearikas ja aktiivinen toimija työturvallisuusasioissa, josta tässä joitakin esimerkkejä:

 

Metsäalan hyvinvointiopas 2023

Markku Varis on ollut pitkään Työturvallisuuskeskuksen Metsäalan työalatoimikunnan jäsen, minkä tavoitteena on kehittää metsäalan turvallisuutta.

Metsäalan työalatoimikunnassa Markku oli ideoimassa ”Metsäalan hyvinvointi – minne vie metsäasiantuntijan työturvallisuustie” -opasta, joka julkaistiin tänä vuonna. Hän oli julkaisun kolmen henkilön ohjausryhmässä.

 

Työssä uupunut – video 2019

Markku Varis ideoi Meton työuupumus -videon, jonka tavoitteena on herätellä ihmisiä huomaamaan ajoissa työuupumuksen oireita, ja muistuttaa siitä, ettei työ saa viedä liian isoa osaa ajasta. Videolla metsäasiantuntija Pasi Parviainen antaa rohkeasti kasvot työuupumuksen kokeneelle ja siitä toipuneelle. Markku Varis toimii videolla haastattelijana.  Parviainen valittiin vuotta myöhemmin STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutetuksi (2020).

Tutustu videoon tästä (26.9.2019 Työssä uupunut)

 

Tykkylumi ”hiljainen kuolema” lehdistötiedote 2018

Markku Varis näki, että Meton tuli tehdä lehdistötiedote vaarallisesta tykkylumitilanteesta vuonna 2018, koska metsäasiantuntijoilla oli jo ollut läheltä piti -tilanteita metsissä. ”Tykkylumi – hiljainen kuolema” -lehdistötiedote levisi laajasti eri medioissa.

Tutustu artikkeliin aiheesta täällä (10.1.2018 Ilta-Sanomat).

 

Tykkylumi – Hiljainen kuolema TTK:n video 2019

Työturvallisuuskeskus teki yhteistyössä Markku Variksen kanssa videon tykkylumen vaaroista. Se julkaistiin tammikuussa 2019. Markku toimi aktiivisesti videon sisällön ideoinnissa ja puhuu videolla.

Tutustu TTK:n videoon tästä (24.1.1019 Ilta-Sanomat).

 

Työympäristötyön tunnustusta Markku Varikselle esitti Työturvallisuuskeskuksen työympäristötyön palkitsemistoimikunta, jonka Työturvallisuuskeskuksen hallitus on asettanut asianomaisten viranomaisten, työmarkkinajärjestöjen ja asiantuntijatahojen edustajista.

Kuva: METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n neuvottelupäällikkö Markku Varis (kuvaaja: Erkki Oksanen)

 

Kuvat: Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen puhumassa Työturvallisuuskeskuksen kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaarissa.

Takaisin