VALIKKO

Muista turvallinen työskentely myrskytuhoalueella

TIEDOTE 15.8.2017 klo 10.38

Kiira-myrsky iski erityisesti Iitin, Mäntsälän, Orimattilan ja Pornaisten alueelle:

MUISTA TURVALLINEN TYÖSKENTELY MYRSKYTUHOALUEELLA

Viime lauantain Kiira-myrsky on aiheuttanut suurta tuhoa Lahden kaupungin eteläpuoleisella kaistaleella. Iitin, Mäntsälän, Pornaisten ja Orimattilan alueella metsäammattilaiset ovat tehneet pitkää päivää jo sunnuntaista alkaen tuhon laajuuden selvittämiseksi ja metsänomistajia auttaen. Kiireen keskellä sekä metsäammattilaisten että metsänomistajien on tärkeää muistaa turvallinen työskentely myrskytuhoalueella.

  • Tuuli on kaatanut puita konkeloon ja puut ovat jännityksessä toisiaan vasten. Puissa voi olla murtumia, jotka voivat yllättäen pettää raivaustyötä tehtäessä, muistuttaa METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n työsuojelu- ja turvallisuusasioista vastaava Markku Varis.

Meto suosittelee tutustumaan Työturvallisuuskeskus TTK:n videoihin turvallisesta työskentelystä myrskytuho-alueilla.

  • METO on ollut mukana suunnittelemassa videoita. Ne sisältävät tärkeää tietoa sekä metsäammattilaisille, että myrskytuhoalueelle suuntaaville metsänomistajille, sanoo Markku Varis.

 

Lisätietoja:

Työturvallisuuskeskus TTK:n videot turvallisesta työskentelystä myrskytuhoalueella: http://www.luva.fi/ajankohtaista/luvan-uutiskirjeet/muista-tyoturvallisuus-metsatuhoissa/

neuvottelupäällikkö Markku Varis, puh. 044 – 7616 446

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 7 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.


Kuva: Niina Nupponen

Takaisin