VALIKKO

Nuoret ja tulevaisuuden työelämä- seminaari Helsingissä

Joukko nuoria vaikuttajia kokoontui tänään perjantaina Helsinkiin Samokin ja STTK:n järjestämään seminaariin keskustelemaan tulevaisuuden työelämästä.

Ensimmäisen keskustelun aiheena oli, jakaako tulevaisuuden työelämä työntekijät voittajiin ja häviäjiin. Panelisteina olivat Jyrki Kasvi (kansanedustaja), Sami Kuusela (startup- yrittäjä), Antti Koskela (ekonomisti, STTK) ja Hanna Virtanen (tutkija, ETLA).

Toisen paneelikeskustelun aiheena oli, Onko tulevaisuuden työntekijä robotti, insinööri vai robotti-insinööri? Panelisteina olivat Anna Kontula (kansanedustaja), Aleksi Kalenius (erityisasiantuntija), Turo Kilpeläinen (rehtori ja toimitusjohtaja, LAMK) ja Merja Ranta-aho (henkilöstöjohtaja, Elisa).

Keskustelussa käytiin läpi mm. nuorten asemaa työelämän alkutaipaleella: STTK:n ja SAMOKin mukaan muiden ikäluokkien työttömyys on laskenut vuosien 2007 ja 2008 tasolle, mutta nuorten aikuisten työttömyys laahaa edelleen korkeissa lukemissa. Lisäksi huomioita kiinnitettiin AMK-tutkintojen jäykkyyteen ja työelämävastaavuuteen. Yhteistyötä eri koulujen ja opintojen välillä toivottiin myös lisää.

Iltapäivällä siirryttiin kuuntelusta ryhmätyöskentelyyn työpajojen muodossa, seminaarin aikaisempia aiheita mukaillen.

Lisää materiaalia tapahtumasta löydät sosiaalisesta mediasta hakusanoilla #työelämään ja #amkopiskelijat.

Jakaako tulevaisuuden työelämä työntekijät voittajiin ja häviäjiin? Puhumassa Antti Koskela (oik.), Hanna Virtanen, Sami Kuusela ja Jyrki Kasvi. Juontajana toimi televisiostakin tuttu toimittaja Annika Damström.

 

Takaisin