VALIKKO

PEFC Suomen uusi standardi on vahvistettu

PEFC Suomen hallitus ja jäsenkokous ovat vahvistaneet uuden standardin. Sen uudistamisprosessi kesti yli 2 vuotta ja lopullisen luonnosversion allekirjoitti 61 organisaatiota.

Uuden standardin suhteen järjestetään koulutustilaisuuksia jo keväällä 2022 ja tarkempaa tietoa standardista löytyy PEFC Suomen kotisivuilta. Kriteereissä muutoksia tuli mm. vesiensuojeluun, säästöpuiden määrään, suojakaistojen leveyteen sekä työnantajan velvoitteisiin. METO – Metsäalan Asiantuntijat ry on PEFC Suomen jäsen ja olemme olleet standardityöryhmässä mukana vaikuttamassa standardin sisältöön.

PEFC Suomi toimittaa standardiluonnoksen kansainväliseen PEFC-arviointiin. Uudistetut vaatimukset otetaan metsätaloudessa käyttöön kansainvälisen arvioinnin valmistuttua syksyllä 2022, ja ulkoiset auditoinnit toteutetaan niiden mukaisesti vuonna 2023. Nyt alkavassa kansainvälisessä arviointiprosessissa varmistetaan, että Suomea koskevat metsänhoidon vaatimukset ja PEFC-sertifioinnin toteutus täyttävät kansainväliset vaatimukset. Arvioinnin odotetaan valmistuvan syksyllä 2022.

Erkki Eteläaho
Standardityöryhmän jäsen
METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

 

Takaisin