VALIKKO
Pinsiöön nousi Suomi 100 vuoden juhlametsikkö

Pinsiöön nousi Suomi 100 vuoden juhlametsikkö

Pirkanmaalle, Pinsiön koulun lähimaastoon, Erkki ja Kirsi Eteläahon metsäpalstalla istutettiin 12.5.2017 Suomi 100 vuoden Juhlametsikkö. Tapahtumaan osallistuivat Pinsiön koulun 1-6 luokat, yhteensä 64 oppilasta, ja lisäksi seitsemän opettajaa.

Istutusalueelle oli toukokuun alussa tehty pieni avohakkuu, ensiharvennusta ja harvennushakkuuta.

Oppilaat pääsivät perehtymään aluksi mm. siihen, miten puun ikä määritetään kannosta, massapinosta ja kasvavista puista. Oppaana oli Reijo Jokela Meto Hämeestä.

Itse istutustapahtumassa olivat opastamassa Tamk:n metsäalan opiskelija Tero Linnainmaa ja Markku Uosukainen metsänhoitoyhdistys Pirkanmaasta. He neuvoivat, miten kylvetään puita siemenistä ja istutetaan taimia istutus- eli pottiputkella. Hakkuualueen reunaan tulee pysyvä Suomi 100 -muistolaatta istutustapahtumasta.

Oppilaat kävivät lisäksi Pinsiön metsästysseuran Sysimajalla oppimassa mm. metsä-ja riistataloutta. Paikalla oli nuoria opastamassa seitsemän Pinsiön metsästysseuran jäsentä. Tehtävärasteilla oppilaat saivat tunnistaai mm.  ketun ja näädän jälkiä. Vierailun avulla metsä- ja riistataloutta tehdään tutuksi nuorille.

Tapahtuman järjesti METO- Metsäalan Asiantuntijat  ja vetäjänä oli neuvottelupäällikkö Erkki Eteläaho. Juomatarjoilua hoiti palstan omistaja Kirsi Eteläaho.

Reijo Jokela
sihteeri
METO Häme

 

Kuvia tapahtumasta. Saat kuvat isommaksi klikkaamalla niitä.

 

Takaisin