VALIKKO

Sinustako agrologien tietotaituri?

Agrologit mittelevät pitkästä aikaa ammattialan asiantuntijuudesta, kun tietotaituri-titteli ratkotaan kesäkuun 16. päivä. Taustalla on agrologien piirissä legendaarinen taitokilpailu, jonka toteutus on tällä kertaa aivan uusi; kilpailu tapahtuu vain virtuaalisesti.

Työryhmä on miettinyt toteutustavan ja säännöt. Kysymykset sisältävät ainakin eläin- ja kasvituotantoa, maatalousekonomiaa ja EU-tukia. Tehtävien määrä on maltillinen, vain kymmenen kysymystä, joten maratoonikisasta ei ole kyse.

– Kilpailuun ei tarvitse osallistua ryppyotsaisena, vaan kisan toivotaan lisäävän agrologien yhteisöllisyyttä jäsenyhdistyksissä, kun kisa sisältää joukkuemittelön, työryhmän puheenjohtaja Leea Sangi vinkkaa.

– Viime vuosina otettu huima digiloikka herätti miettimään, voitaisiinko agrologien välinen kisailu toteuttaa kokonaan uudella tavalla. Kisaamaan pääsee nyt vaikka kotisohvalta ja toivottavasti tämä madaltaa kynnystä osallistua, toiminnanjohtaja Anne Laitinen kannustaa.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: henkilö- ja yhdistyskohtainen. Yhdistysten pisteet koostuvat kolmen parhaan jäsenen pisteistä.

– Palkinnot ovat hyvät, joen nyt kannattaa lähteä mittaamaan omaa ammattiosaamistaan. Tiedot palkinnoista ja säännöt julkaistaan toukokuun loppupuolella, Laitinen kertoo.

Lisätietoja kilpailusta julkaistaan luva.fi-sivuilla ja siitä kerrotaan Liiton muitakin viestintäkanavia pitkin, myös sähköisellä jäsenkirjeellä, joten seuraa viestintäämme.

Työryhmässä ovat olleet Agrologien Liitto pj. Leea Sangi, toiminnanjohtaja Anne Laitinen, Kanta-Hämeen Agrologit ry:n hallituksen jäsenet Anu Kantala ja Päivi Meronen sekä sihteerinä järjestöagrologi Katja Rajaoja.

Lisätietoja:
Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Anne Laitinen puh. 050 5143 711

Agrologien tietotaituri lyhyesti

– Kilpailuun voivat osallistua Agrologien Liiton jäsenyhdistysten jäsenet.

– Kysymykset voivat koostua esimerkiksi seuraavista osa-alueista: eläin- ja kasvituotanto, maatalousekonomia ja EU-tuet.

– Kilpailu toteutetaan henkilökohtaisena kilpailuna. Yhdistyskohtainen tulos koostuu Agrologien Liiton jäsenyhdistyksen kolmen eniten pisteitä keränneen jäsenen vastauksista (automaattisesti).

– Kilpailu järjestetään sähköisesti 16.6.2022 alkuillasta. Ilmoittautuminen päättyy 13.6.

– Kilpailun tulokset julkistetaan ja voittajat palkitaan kesäpäivillä 9.7.2022.


Agrologien Liiton pj. Leea Sangi ja tj. Anne Laitinen (kuva Katja Rajaoja)

Takaisin