VALIKKO

STTK: Metsäteollisuuden irtautuminen tes-toiminnasta rapauttaa sopimusyhteiskuntaa

Koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö STTK:n mukaan Metsäteollisuus ry:n ilmoitus irtautua työehtosopimustoiminnasta ei ole yllätys, mutta valitettava ratkaisu.

– Työnantajapuolen selkeä tavoite viime vuosina on ollut romuttaa sopimusyhteiskunnan periaatteita, keskinäistä luottamusta ja sopimusjärjestelmää. Tämän päivän ilmoitus on sille konkreettinen jatkumo, puheenjohtaja Antti Palola toteaa.

Palolan mukaan työnantajat tavoittelevat entistä tiukempaa sanelua työehtojen osalta ja haluavat näin heikentää työntekijöiden kollektiivista suojaa.

– Tämä johtaa entistä suurempaan epävarmuuteen työmarkkinoilla. Levottomuudet ja työrauhahäiriöt lisääntyvät, Palola ennustaa.

Hänen mukaansa työnantajat ovat viime vuodet peräänkuuluttaneet lisää paikallista sopimista.

– Tämä vähentää merkittävästi halukkuutta edistää paikallista sopimista. Työntekijöitä alistamalla sopiminen ei myöskään käytännössä etene, Palola toteaa.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 14 jäsenliittoa ja noin 500 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

Lue myös:
29.9.2020 STTK: Yritysten yhteenlasketut voitot yhä ennätystasolla
28.9.2020 Palkansaajakeskusjärjestöt: Hallituksen kunnioitettava itse asettamiaan aikatauluja

Lisää STTK:n tiedotteita: täältä

Takaisin