VALIKKO

Suomi 100-vuotta metsä istutettiin Rantasalmelle

METO Etelä-Savo ry:n ja Etelä-Savon Agrologit ry:n Suomi 100-vuotta juhlametsikön istutustilaisuus pidettiin Kylpylä Järvisydämen mailla Rantasalmella viime perjantaina 9. kesäkuuta.

Aluksi nautittiin nokipannukahvit kodalla ja Rantasalmen kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Sistonen tervehti puheellaan läsnäolijoita.

Taimien istutukseen osallistui parikymmentä Agrologien Liiton ja Meton jäsentä. Istutuksen jälkeen paljastettiin messinkinen muistolaatta:

—————————————————

Suomi 100 vuotta – metsä

”Kotimaani ompi Suomi,
Suomi armas synnyinmaa”

                                                Kansanlaulu


Tuulessa huojuvat mets
ät ja kultaiset tähkäpäät. Siinä ovat suomalaisen hyvinvoinnin lähteet. Puu ja ruoka – molemmilla juuret syvällä kotimaassa. Niitä rakkaudella vaalivat ja ammattitaidolla hoitavat luonnonvara-alan asiantuntijat.

Suomen 100-vuotista taivalta juhlistaen 9.6.2017,

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry                                      Agrologien Liitto ry
METO Etelä-Savo ry                                                          Etelä-Savon Agrologit ry

—————————————————-

 

Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand puhui istutusväelle metsätalouden näkymistä, hakkuumahdollisuuksista ja odotuksista.

Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Esko Lappalainen puhui maa- ja metsätalouden koulutuksista, miten ne molemmat ovat alkaneet jo ennen Suomen 100-vuotista historiaa. Lappalaisen mukaan ”Yhteistyötä on aina ennenkin tehty maatalous- ja metsäväen kesken – vaikka pellon ja metsän välissä onkin oja. LUVA:n myötä sen ojan yli on rakennettu silta.”

 

Suomi 100-vuotta juhlametsikön iloista istutusväkeä. Kuvassa keskellä pottiputkien kanssa METO Etelä-Savon puheenjohtaja Hannu Järvinen ja Etelä-Savon Agrologit ry:n puheenjohtaja Katri Saksa.

Takaisin