VALIKKO

Tehokasta puhelinpalvelua jäsenille Metosta

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n asiamies Markku Varis tunnetaan tehokkaana kaverina. Tulevat kokoukset hän valmistelee aina ajoissa ja kokouspaperit odottavat rivissä järjestyksessä tulevia kokouksia.

Erityistä Markussa on suurella sydämellä tehty jäsenten puhelinpalvelu. Yleensä hän vastaa puhelimeen heti, mutta viimeistään soittaa takaisin, kun vapautuu kokouksesta.

– Asiat ovat yksilön kannalta isoja. Tuntuu hyvältä, kun voin neuvoa. Yleensä vastaus kysymykseen löytyy 90 prosenttisesti jo puhelun aikana. Tai viimeistään vuorokauden sisällä.

Markku hoitaa työkseen Metsäteollisuuden metsäammattilaisten edunvalvontaa. Sopimusala on Meton suurin. Jäsenten neuvontapuheluita kertyy Markulle vuosittain yli 300.

Työhyvinvoinnin lakivalmistelija

Markun työhön kuuluu myös vaikuttaa STTK:n edunvalvontatoimikunnassa, jossa valmistellaan työelämän lakeja.

– Siellä teemme alatyöryhmissä lakivalmistelua. Olen ollut valmistelemassa lakeja koskien työturvallisuutta, työhyvinvointia ja työssäjaksamista, työaikaa sekä viimeisimpänä yt-lain muuttamista, kertoo Markku.

Metsäalan työturvallisuuden ja työssäjaksamisen kehittämiseen hän vaikuttaa Meton edustajana Työturvallisuuskeskus TTK:ssa.

–  Tuon työryhmiin pitkäaikaisen metsäalan ammatissa toimineen kokemuksen ja näkemyksen. Näin lakeihin saadaan käytännönläheisyyttä ja huomioidaan metsäalan työn erityispiirteet.

Meto teki videon työssäjaksamisesta viime syksynä. Videossa haastateltiin työuupumuksen kokenutta ja siitä toipunutta metsäasiantuntija Pasi Parviaista.

– Työturvallisuuskeskus TTK tulee jatkossa käyttämään Meton videota koulutuksissaan ja autamme näin osaltamme työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen kehittämistä Suomessa. Meillä on aina ollut hyvä yhteistyö TTK:n kanssa, toteaa Markku.

Lähellä jäsentä

Tänään Markku työskentelee kotipuolessaan Saimaan rannalla, kun korona-pandemian myötä Metossa siirryttiin etätyöskentelyyn. Tavallisesti Markku työskentelee Helsingin keskustassa ja kotona tulee käytyä harvoin, viikkojen välein.

– Sain tänä aamuna jäseneltä sähköpostin vähän vaille seitsemän. Soitin takaisin kahdeksan jälkeen aamulla ja jäsen sai vastauksen kysymykseensä, kertoo Markku.

– Lähtökohtani on, että olen jäsenellä työssä. Sen mukaan olen asennoitunut työhöni. Ja tuntuu joka kerta yhtä hyvältä, kun voi auttaa jäsentä.

 

Katso Markun ja Työturvallisuuskeskus TTK:n video tykkylumesta: Tykkylumi – Hiljainen kuolema

Katso Meton video työssäjaksamisesta (26.9.2019): Työssä Uupunut


Markku Variksen koti on Saimaan rannalla, jossa hän nyt etätyöskentelee. Meton toimisto on Helsingin keskustassa, joten kotona tulee tavallisesti käytyä useamman viikon väliein.

 

Teksti: Tiina Eklund 7.5.2020 klo 10.39

 

Takaisin