VALIKKO

Tiedote: Otson yt-neuvottelut päätökseen – 16 irtisanotaan

Tiedote 29.4.

Yhteistoimintaneuvottelut OTSO Metsäpalveluissa päättyivät perjantai-aamuna. Neuvottelujen tuloksena irtisanotaan 16 henkilöä. Kaikkiaan erityyppiset henkilöstöjärjestelyt koskettavat 35 henkilöä. Vuosi sitten OTSO irtisanoi YT-neuvottelujen seurauksena 27 henkilöä.

Suorien irtisanomisten ohella eläköityviä tai erilaisten eläkejärjestelyjen piirissä on nyt 10 henkilöä ja määräaikaisista tehtävistä päättyy kuusi. Muutama on irtisanoutunut itse YT-menettelyn aikana. Tarkempi tieto irtisanottavista saadaan myöhemmin.

OTSOn metsäasiantuntijoiden pääluottamus Jyrki Vuorenmaa on vakavasti huolissaan henkilöstövähennyksistä:

– OTSOn nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on tarkoituksenmukaista miettiä toimia, jotka edistävät myyntiä ja tulojen lisäämistä. Se vaatii toimintakykyistä ja kattavaa palveluverkostoa.

Myös Kemera  –rahoitus on OTSOn tulevaisuuden kannalta aivan keskeinen.

– Rahoitus ylläpitää metsänparannustoimintaa ja käynnistää esimerkiksi tiehankkeita. Edellytyksenä kuitenkin on, että rahoitus on ennakoitavissa ja että se on riittävä. Tällä hetkellä se ei sitä ole.

Jyrki Vuorenmaa muistuttaa, että viime kädessä taloudellista tulosta tekevät vain osaavat alan ammattilaiset.

– OTSO tarvitsee ihmisiä, jotka palvelevat metsänomistajia ja pystyvät myymään OTSOn  metsäpalveluja.

– Henkilöstö on aina huono säästökohde. Henkilöstöä vähentämällä suurena riskinä on, että taloudellisia tuottotavoitteita ei saavuteta.

Laki Suomen metsäkeskuksesta astui voimaan vuoden 2012 alusta. Samalla metsäkeskuksen metsäpalvelut eli nykyinen OTSO eriytettiin metsäkeskuksen muusta toiminnasta. Tarkoitus oli, että metsäpalvelut hankkivat tulonsa ns. vapailta markkinoilta. Markkinatilanne on ollut haastava, ja se on näkynyt OTSO Metsäpalveluiden tuloksessa. Alkutaival OTSOlla on ollut tappiollinen. OTSOn YT-neuvottelujen taustalla on osittain valmistautuminen ensi vuodenvaihteessa tapahtuvaan yhtiöittämiseen.

Lisätietoja: pääluottamusmies Jyrki Vuorenmaa, puh. 040 525 3206 ja Meton järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, puh. 0400 620 769.

  

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

 

Takaisin