VALIKKO
LUVA syntyi oikeaan aikaan

LUVA syntyi oikeaan aikaan

Luonnonvara-asiantuntijoiden kattojärjestön, LUVA-Luonnonvarat ry:n, perustaminen sujui viime vuonna koko ajan myönteisissä merkeissä. Kiinnostusta uuteen toimijaan on laajasti ja usein kommenteissa todetaan, että olemme liikkeellä juuri oikeaan aikaan. Luonnonvaroista, biotaloudesta, vihreistä ja sinisistä aloista, uusiutuvuudesta ja asiantuntijuudesta puhutaan päivittäin ja yleensä hyvin myönteiseen sävyyn.

Luvan ensimmäinen edustajien kokous joulukuussa, jossa päätettiin toiminnan päälinjoista ja tehtiin henkilövalinnat, herätti myös laajasti kiinnostusta. Luvan perustajajäsenet eli metsäasiantuntijat, agrologit ja metsäpalveluyrittäjät, edustavat jo nyt merkittävää osaa biotalouden alasta ja asiantuntijuudesta. Meillä on hyvä perusta toiminnan kasvattamiselle ja kehittämiselle!

Luonnonvara-alat laajentuvat koko ajan monin uusin tavoin. Jatkuvasti markkinoille tulee uusia tuotteita ja palveluja, jotka vaativat alan erityisosaamista. Luonnonvara-alojen tulevaisuuden kasvua edustavat monet vapaa-ajan, virkistyksen ja matkailun innovaatiot. Urbaanit viherympäristöt muuttuvat yhä tärkeimmäksi ja vaativat kestävän käytön osaamista ja asiantuntemusta.

Luonnonvara-alojen piirissä on Suomessa paljon erityisryhmiä. Luva pystyy tarjoamaan tukevan selustan ja tarpeellista työelämän turvaa vahvan ammatti-identiteetin omaaville alan asiantuntijaryhmille. Uuden yhteisen sateenvarjon alla pystymme toimimaan tehokkaasti luonnonvara-alan edunvalvonnan ja sen eri osa-alojen menestyksen puolesta. Luvalla on sekä toimivat toimistopalvelut, yksilöllinen jäsenpalvelu että yhteinen uusi lehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyy helmikuussa.

Nyt on tehty päätökset ja on aika toimia. Pelikentälle on ilmestynyt luonnonvara-asiantuntijoiden ja osaajien yhteinen vaikuttaja, jolla on käytännönläheinen ja luotettava ote asioista!

 

Håkan Nystrand
puheenjohtaja
LUVA – Luonnonvarat ry

 

 

Takaisin