VALIKKO

Jäsenmaksut

Mitä jäsenyys maksaa?

Varsinainen jäsen

Meton jäsenmaksun suuruus vuonna 2024 on 1,35 % sisältäen työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu lasketaan verotettavasta vuosiansiosta autoetua lukuun ottamatta. Jäsenmaksun yläraja on 54 euroa kuukaudessa.

Palkattomilta kuukauden tai sitä pidemmiltä jaksoilta jäsenmaksu on 7 euroa/kk, jotta työttömyyskassan jäsenyys pysyy voimassa ja ansiopäivärahaoikeus säilyy. Tällaisia jaksoja ovat mm.  palkattomat vanhempainvapaat, pitkät sairauslomat ja varusmiespalvelus.

Yrittäjäjäsen

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu vuonna 2024 on 270 euroa/vuosi. Kts. jäsenedut

Eläkeläisjäsen

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu vuonna 2024 on 75 €/vuosi. Jäsenmaksu sisältää mm. lehtimaksun, taskukalenterin sekä matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen.

Työtön jäsen

Työttömyyskassan maksamaa päivärahaa saavan jäsenen jäsenmaksu vuonna 2024 on 1,35 % sisältäen työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu peritään automaattisesti etuuden maksatuksen yhteydessä.

Kelan maksamalta työttömyysajalta jäsenmaksu on 7 euroa/kk ja se maksetaan itse. Pyydä maksuohjeet jäsenistöassistentilta.

Minimijäsenmaksu 7 euroa/kk on maksettava myös esimerkiksi työttömyyden alkaessa ns. ”pitkän karenssin” (30-45 pv) ajalta ennen ansiopäivärahan maksatuksen alkamista.

Opiskelijajäsen

Päätoimiset opiskelijat maksavat Metoon lukuvuosijäsenmaksun 30 € (Kulta-palvelutaso), josta tulee lasku syyslukukauden alussa. Tämä maksu pitää sisällään Meton tarjoamat jäsenedut, esim. matkustajavakuutuksen ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Lue täältä lisää jäseneduista.

Kulta-tason jäsenenä voit liittyä jäseneksi myös Työttömyyskassa Aariaan. Tämä on oma jäsenyytensä ja sen hinta vuonna 2024 on 78 €. Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa, sillä jäsenenä kerrytät opiskeluaikana tekemästäsi työstä (esim. harjoittelut) työssäoloehtoa.

Jos aloitat kokopäivätyön opintojen vielä ollessa kesken, sinut katsotaan varsinaiseksi jäseneksi. Ilmoita työnantajasi jäsenrekisteritietojen päivitystä varten Anne Marttiselle, anne.marttinen@metsaasiantuntijat.fi, ja saat paluupostissa ohjeet jäsenmaksuja varten.

Edunvalvonnan ulkopuolinen jäsen

Edunvalvonnan ulkopuolisen jäsenen jäsenmaksu vuonna 2024 on 90 €. Jäsen ei kuulu vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen eikä henkilökohtaisen neuvonnan piiriin. Jäsenmaksu sisältää mm. lehtimaksun, taskukalenterin sekä matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen.

Lisätietoja ja maksuohjeet

jäsenistöassistentti Anne Marttinen, puh. 040 7610 416 tai anne.marttinen@metsaasiantuntijat.fi