VALIKKO

Jäsenmaksut

Mitä jäsenyys maksaa?

Varsinainen jäsen

Meton jäsenmaksun suuruus vuonna 2023 on 1,35 % sisältäen työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu lasketaan verotettavasta vuosiansiosta autoetua lukuun ottamatta. Jäsenmaksun yläraja on 54 euroa kuukaudessa.

Palkattomilta kuukauden tai sitä pidemmiltä jaksoilta jäsenmaksu on 7 euroa/kk, jotta työttömyyskassan jäsenyys pysyy voimassa ja ansiopäivärahaoikeus säilyy. Tällaisia jaksoja ovat mm.  palkattomat vanhempainvapaat, pitkät sairauslomat ja varusmiespalvelus.

Yrittäjäjäsen

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu vuonna 2023 on 270 euroa/vuosi. Kts. jäsenedut

Eläkeläisjäsen

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu vuonna 2023 on 75 €/vuosi. Jäsenmaksu sisältää lehtimaksun, taskukalenterin sekä matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen.

Työtön jäsen

Työttömän jäsenen jäsenmaksu vuonna 2023 on 1,35 % sisältäen työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu peritään automaattisesti etuuden maksatuksen yhteydessä. Kelan maksamalta työttömyysajalta jäsenmaksu on 7 euroa/kk.

Työttömyyskassan jäsenmaksu 7 euroa/kk on maksettava esimerkiksi työttömyyden alkaessa ns. ”pitkän karenssin” (30-45 pv) ajalta ennen ansiopäivärahan maksatuksen alkamista.

Opiskelijajäsen

Päätoimiset opiskelijat maksavat Metoon lukuvuosijäsenmaksun 30 € (Kulta-palvelutaso), josta tulee lasku syyslukukauden alussa. Tämä maksu pitää sisällään Meton tarjoamat jäsenedut, esim. matkustajavakuutuksen ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Lue täältä lisää jäseneduista.

Kulta-tason jäsenenä voit liittyä jäseneksi myös Työttömyyskassa Aariaan. Tämä on oma jäsenyytensä ja sen hinta vuonna 2023 on 84 €. Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa, sillä jäsenenä kerrytät opiskeluaikana tekemästäsi työstä (esim. harjoittelut) työssäoloehtoa.

Edunvalvonnan ulkopuolinen jäsen

Edunvalvonnan ulkopuolisen jäsenen jäsenmaksu vuonna 2023 on 90 €. Jäsen ei kuulu vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen eikä henkilökohtaisen neuvonnan piiriin. Jäsenmaksu sisältää lehtimaksun, taskukalenterin sekä matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen.

Lisätietoja ja maksuohjeet

jäsenistöassistentti Anne Marttinen, puh. 040 7610 416 tai anne.marttinen@metsaasiantuntijat.fi