VALIKKO

METO – för skogsbranschens experter

Meto är en organisation för alla som är verksamma inom skogsbranschen och naturbruk. Vår viktigaste uppgift är att bevaka våra medlemmars intressen.

Vi förhandlar bland annat om tjänste- och arbetskollektivavtal. Medlemmarna i Meto arbetar med olika sakkunnig-, chefs- och ledningsuppgifter i skogssektorn. Våra företagarmedlemmar tillhör Meto Metsäalan Yrittäjät. Man kan bli medlem redan under studietiden.

Genom att ansluta dig till Meto får du information och skydd vid olika situationer i arbetslivet samt flera värdefulla förmåner.

Råd

Behöver du råd kan du alltid kontakta din förtroendeman eller Metos kontor.

Stöd och rättssäkerhet

Som medlem i Meto får du löne- och anställningsskydd samt personlig rådgivning och rättshjälp i anställnings- och praktikfrågor.

Offentliga och privata sektorns arbetslöshetskassa (JYTK)

Kassan erbjuder medlemmarna i Meto rådgivning i frågor som gäller arbetslöshet, tjänsteförhållanden och familjeledigheter

Information

I tidningen Luonnon Varassa kan du läsa om aktuella teman i skogsbranschen. Meto är även aktiv i sociala medier och på webbplatsen luva.fi.

Spara pengar

Våra medlemmar får mångsidiga förmåner för försäkrings- och banktjänster samt rabatter på servicestationer och hotell samt hos resebolag och flera andra företag.

Glädje

Våra regionala föreningar ordnar evenemang, resor och andra aktiviteter. De svenskspråkiga medlemmarna är organiserade i METO – Svensk Finland rf. Stugorna Pomoselkä och Teräväpää i Saariselkä finns tillgängliga för våra medlemmar till rabatterat pris, året om.

 

Välkommen med!