VALIKKO

Metsähallituksen yt-neuvottelut päätökseen jouluviikolla

Metsähallituksen konserniyksikköä koskevia yt-neuvotteluja käytiin koko marraskuun ajan ja ne päättyivät 15. joulukuuta.

Työnantaja ilmoitti päätöksestään tiistaina 19. joulukuuta: 10 henkilön tehtävät lakkaavat. Yt-neuvottelukutsussa Metsähallituksen arvio oli, että enintään 15 työsuhdetta päättyisi irtisanomisiin tuotannollis-taloudellisilla syillä. Alkuperäisarviosta väheneminen johtui suurelta osin siitä, että tietohallinto rajattiin neuvottelujen loppuvaiheilla yt-neuvotteluiden ulkopuolelle jatkoselvityksiä odottamaan.

– Työntekijöiden edustajat eivät tietysti voi olla muuta kuin pettyneitä ratkaisuun. Yt-neuvottelut olivat sinänsä hyvin avoimet ja keskustelua käytiin monipuolisesti, mutta tulos jäi laihaksi. Työntekijöiden edustajana olisin odottanut parempaa taloudellisten vaikutusten tarkastelua, sanoo Meton järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.

– Näkisin, että työnantajan, joka tuottaa 110 miljoonaa euroa voittoa vuodessa, jossa on 1400 työntekijää ja vuosittain rekrytoidaan noin 100 henkilöä, pitäisi halutessaan pystyä järjestämään henkilöstön tehtäviä talon sisällä ilman irtisanomisia, toteaa Puputti.

Työntekijöiden edustajat jättivät eriävän mielipiteen viimeisessä kokouksessa.

– Muista olla heti yhteydessä työpaikkasi luottamusmieheen tai Meton toimiston asiamieheen, mikäli olet tullut irtisanotuksi tai olet irtisanomisuhan alla. Näin saat apua ja neuvoja, miten toimia tilanteessa, muistuttaa Puputti.

 

Ilpo Puputti

järjestöpäällikkö METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

p. 040 0620 769,  ilpo.puputti@luva.fi