VALIKKO

Metsäkeskuksen yt-neuvottelut loppuivat

Suomen metsäkeskus sai valtiovallalta joululahjan, kun valtion budjettiin tulossa ollut 1,8 miljoonan euron valtionavun leikkaus supistui puolella miljoonalla. Tämän myötä maanantaina 18. joulukuuta käyty metsäkeskuksen yt-neuvottelu oli viimeinen laatuaan.

– Lopputuloksena isot lomarahavaihdot ja lomautukset ovat tarpeettomia ja budjetti saadaan tasapainoon, kertoo metsäkeskuksen pääluottamusmies Jyrki Vuorenmaa.

Valtionapuun saadun puolen miljoonan euron lisämäärärahan lisäksi tilannetta paransi vuoden ennakoitua parempi tulos. Vuorenmaan mukaan kuitenkin eletään edelleen tiukkoja aikoja ja resurssien suuntaamista joudutaan miettimään tarkkaan.

– Määräaikaisia työsuhteita valitettavasti päättyy ja sen myötä meitä osaavia tekijöitä on taas muutama vähemmän ensi vuonna, sanoo Vuorenmaa.

– Vaikuttamista päättäjien suuntaan on tehty tuon määrärahan suhteen tarmokkaasti Meton toimistolta. Olen saanut myös jäseniltä viestejä, että asiasta on oltu yhteydessä kansanedustajiin. Suuri Kiitos kaikille yhteistyöstä, sanoo Vuorenmaa ja jatkaa;

– Nyt on kuitenkin kohta aika hetki levähtää ja unohtaa työmurheet. Rauhallista Joulua ja hyvää Uutta vuotta 2018 kaikille!

 

Jyrki Vuorenmaa

pääluottamusmies Suomen metsäkeskus

puh. 040 525 3206

jyrki.vuorenmaa@metsakeskus.fi