VALIKKO

Agrologien tietotaituri on Anne Tolonen- Kainuun Agrologit ykkönen yhdistyskilpailussa

Etelä-Karjalan Agrologien Anne Tolonen vei voiton 18 pisteellä henkilökohtaisessa sarjassa. Toiseksi sijoittui Päivi Suurnäkki (16 pistettä) ja kolmas oli Piia Hyttinen (15,5 p). Kainuun Agrologit voitti yhdistyskilpailun joukkueella Esa Karjalainen, Heidi Lehkonen ja Minna Tanner.

Agrologien tietotaituri ratkottiin 16. kesäkuuta sähköisessä ympäristössä. Kisaan ilmoittautui mukaan 33 agrologia, joista kilpaili 24. Kilpailu sai kokonaisuudessaan myönteisen vastaanoton.

Voittaja Anna Tolonen oli iloisesti yllättynyt voitostaan – hän kun ei omin sanoin voita ikinä mitään.

-Monipolisia kysymyksiä, jotka osuivat minulle, kun teen monipuolista työtä.

Tolosen työnkuva on agrologille tyypillinen neuvontatyö. Hän on toiminut 15 vuotta ProAgria Etelä-Suomen palveluksessa Lappeenrannassa, aiemmin maitotilan asiantuntijatöitä ja nyttemmin kasvi- ja talouspuolen asioiden parissa.

-Hauska, että pääsi osallistumaan ilman käymistä missään.

Toiseksi sijoittunut Päivi Suurnäkki on voittanut aikoinaan agrologiopiskelijoiden taitokilpailun ja kolmanneksi sijoittunut Piia Hyttinen on toisen vuosikurssin agrologiopiskelija SeAMKsta. Molemmat pitivät kilpailua kivana kokonaisuutena.

Kainuun Agrologit yhdistyskisan voittoon

Kainuun Agrologit vei nimiinsä yhdistyskilpailun joukkueella Esa Karjalainen, Heidi Lehkonen ja Minna Tanner. Yhdistyskilpailussa huomioitiin kolmen eniten pisteitä keränneen jäsenen henkilökohtaiset pisteet. Kainuulaisten voitto oli selvä: 35 pistettä kun toiseksi tullut keräsi 19,5 pistettä.

-Tykkäsin kilpailusta, tosi monipuolinen ja visuaalisempi kuin olin ajatellut. Kysymyksiä olisi toki saanut olla hieman enemmän, kertoi Kainuun Agrologien sihteerinäkin toimiva Minna Tanner.  Yllätyksenä tuli voitto! Ensi vuonna pitää lähteä puolustamaan voittoa, nyt kun rima on nyt asetettu korkealle.

Ilmoittautumisten perusteella yhdistyskilpailusta näytti tulevan huomattavasti useamman yhdistyksen välinen mittelö, mutta loppujen lopuksi vain Kainuun Agrologeista ja Agrologit Uusimaalta oli kolme kilpailijaa.

Kannustavaa palautetta

Kilpailijoilta kerätyn palautteen mukaan kysymykset olivat haastavia ja mittasivat hyvin agrologien ammattiosaamista. 71 % osallistuisi kilpailuun jatkossakin sekä suosittelisi kilpailua agrologiystäville varauksetta, ja loput 29 % ehkä. Kehittämisideoitakin saatiin ja ne tullaan huomioimaan jatkossa, muun muassa hieman useampaa kysymystä toivottiin.

-Pilottikokeilu sai kannustavan vastaanoton ja tulemme jatkamaan ensi vuonna myös agrologiopiskelijoiden innostamiseksi mukaan, Leea Sangi. Melkein vauvasta vaariin oli osallistujia. Ikä ei ollut este eikä tarvinnut olla diginatiivi osallistuakseen näihin kisoihin. 88-vuotias agrologi oli iäkkäin osallistuja.

AGROLOGIEN TIETOTAITURI 2022 TULOKSET

Henkilökohtainen kilpailu:

I Anne Tolonen 18 (Etelä-Karjalan Agrologit)
II Päivi Suurnäkki 16 p (Kymenlaakson Agrologit)
III Piia Hyttinen 15,5 p (Pirkanmaan Agrologit)
IV Rauno Savolainen 15 p (48 min) (Pohjois-Savon Agrologit)
V Jenni Luukkanen 15 p (57 min) (Keski-Suomen Agrologit)

VI Ilpo Kiviranta 14 p (Pohjois-Karjalan Agrologit)

Yhdistyskilpailu:
Kainuun Agrologit ry 35 p (Esa Karjalainen, Heidi Lehkonen ja Minna Tanner)

Tietotaiturin tuloksia löytyy lisää täältä!

Agrologien Liitto ja tietotaiturit-työryhmä kiittävät kaikkia kilpailijoita sekä kysymysten laadinnassa avustaneita asiantuntijoita!

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Anne Laitinen puh. 050 5143 711

Takaisin