VALIKKO

AMK-Agrologiopiskelijat ry puretaan – Opiskelijavaliokunta liiton alaisuuteen

AMK-Agrologiopiskelijat ry puretaan
– Opiskelijavaliokunta liiton alaisuuteen
 

AMK-Agrologiopiskelijat ry:n ylimääräinen kokous on 25.4.2023 päättänyt purkaa yhdistyksen.

Purkaminen tuli ajankohtaiseksi, koska yhdistyksen toiminnan toteuma ei täyttänyt yhdistyksen sääntöjä, varsinkaan hallinnollisesti, ja yhdistyksen hallinnointi oli turhan suuri osuus muuhun toimintaan nähden. Yhdistysmuotoinen toiminta ei myöskään riittänyt houkuttelemaan opiskelijoita toiminnan piiriin.

Purkamisen ensimmäinen käsittely oli 24.3.2023 Ilmajoella pidetyssä vuosikokouksessa. Selvitysmieheksi on asetettu agrologi Liisa Leinamo.

-Eihän tämä nykyinen toiminta ole kovin aktiivista ollut, joten toivottavasti uusi toimintamuoto tavoittaisi nykyistä enemmän agrologiopiskelijoita, AMK-Agrologiopiskelijat ry:n puheenjohtaja Hannu Laturi toteaa.

Opiskelijatoiminnan kehittäminen Agrologien Liiton painopiste

Toiminta jatkuu Agrologien Liiton alaisena opiskelijavaliokuntana. Kokoonpanoon ei tule muutoksia, vaan opiskelijavaliokunta koostuu jatkossakin agrologi (AMK)-tutkintoa tarjoavien ammattikorkeakoulujen opiskelijaedustajista.

Agrologien Liitto on käynnistänyt loppuvuonna 2022 opiskelija- ja oppilaitostoiminnan kehittämisen työryhmän. Työryhmän tavoitteena on koota toimenpiteet, joilla tehdään toimintaan agrologiopiskelijoille tunnetuksi, opiskelijoille suunnattujen infojen ja palveluiden suunnittelu, oppilaitosyhteistyön selkeyttäminen sekä opiskelijajäsenryhmän etujen ja viestinnän selkeyttäminen.

-Tulemme kartoittamaan agrologiopiskelijoiden toiveita laajemmalla kyselyllä ensi syksynä, joka toivottavasti saadaan toteutettua opinnäytetyönä, Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Anne Laitinen kertoo.

-AMK-Agrologiopiskelijoiden kautta on saatu hyvin toiveita, mitä agrologien toiminnalta halutaan. Viemme viestiä jäsenyhdistyksillemme muun muassa yhteisistä illanvietoista, ja meillä Agrologien Liitossa riittää töitä opiskelijatoiminnan kehittämisen parissa tulevaisuudessakin – ja hyvä niin!

Lisätietoja:
Hannu Laturi, AMK-Agrologiopiskelijat ry:n puheenjohtajana toiminut Hannu Laturi puh. 040 961 0505

Anne Laitinen, Agrologien Liitto ry, toiminnanjohtaja puh. 050 5143 711

 

Takaisin