VALIKKO

Kotikuusta etsimässä -sarja viitoittaa juhlavuoden kampanjaan

LEHDISTÖTIEDOTE 5.12. 2016
Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluvan Tulevaisuuden kuusi –istutuskampanjan taustamateriaaliksi on valmistunut laaja Kotikuusta etsimässä -nettisarja. Kotikuuset ovat vuonna 1917 viljellyn Itsenäisyyden kuusen jälkeläisiä, joita istutettiin vuonna 1967, kun Suomi täytti 50 vuotta. Tämä 20-osainen sarja alkaa jaksolla Itsenäisyyden kuusesta ja kiertää jokaisessa maakunnassamme. Sarjan jaksot kestävät 15 minuuttia. Kotikuusien ja haastattelujen lisäksi esillä myös maakunnan maisemia ja maamerkkejä. Sarjan kuvaukset käynnistyivät toukokuussa ja se tuotetaan yhteistyössä Karelia – ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmän kanssa. Tuotantokuluihin ovat osallistuneet myös maakuntaliitot.

”Tämä on suuri yhteinen ponnistus. Suomalaiset ovat lähettäneet tietojaan Kotikuusistaan marraskuusta 2014 lähtien. Niitä on jo yli 230 paikkakunnalta, Hangosta Ivaloon, jopa Saksasta” toteaa Mika Vanhanen ja jatkaa: ”Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat tehneet pitkää päivää ja opettajat todella sitoutuneet tähän projektiin. Näen tämän merkittävänä kansalaiskulttuuritekona Suomen juhlavuodelle. Suuret kiitokset myös maakuntaliitoille.”

Sarjan ensimmäinen osa Itsenäisyyden kuusesta julkaistaan verkossa 6.12. klo 18. Siitä lähtien muut jaksot ovat katsottavissa tiistaisin klo 18. Viimeinen jakso julkaistaan huhtikuun 2017 lopussa. Sarjaa voi seurata Youtube-kanavalla, verkkosivustolla sekä Facebook-sivuilla. Verkkosivustolta löytyy lisäksi runsaasti Kotikuusitarinoita ja kuvia.

Kotikuusta etsimässä Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2qxe1W9NLKEnw8EUF8GCWA

Kotikuusi-verkkosivusto http://kotikuusi.enoprogramme.org/kotikuusta-etsimaessae–sarja

Kotikuusi vuodelta 1967 https://www.facebook.com/kotikuusi1967/

Lue koko alkuperäinen tiedote kuvineen  tästä linkistä

LISÄTIETOA:
Mika Vanhanen
Tulevaisuuden kuusi –kampanja
ENO-verkkokoulun tuki ry, Joensuu
p. 040 5070725
www.tulevaisuudenkuusi.fi

Henna Aminoff, tuottaja
Karelia-ammattikorkeakoulu
henna.aminoff@edu.karelia.fi
p. 044 3619287

Takaisin