VALIKKO

LUVA – Luonnonvarat ry:n lehdistötiedote: Tervetuloa kuntavaaliseminaariin!

LUVA – Luonnonvarat ry:n

KUNTAVAALISEMINAARISSA KESKUSTELLAAN LUONNONVAROJEN KÄYTÖSTÄ

 

LUVA – Luonnonvarat ry järjestää kuntavaali-keskustelutilaisuuden, jossa keskustellaan kuntapäättäjiä koskevista asioista, kuten kuntien metsien käytöstä, bioenergiasta, lähiruoasta, kaavoituksesta ja monesta muusta.

 

Aika: torstaina 18.3.2021 klo 16.00 alkaen

Paikka: Webinaarin linkki osoitteessa www.luva.fi/ajankohtaista/luvan-kuntavaalitilaisuus-tervetuloa-mukaan/

 

– Mielestäni lähiruoka kuuluu kaikille. Se ei saa olla vain muutamiin herkkuhetkiin varattu tuote. Ja koska ihmisen pitää syödä, niin miksi ei söisi lähellä tuotettua, vastuullista hyvää ruokaa, joka tuo työtä ja hyvinvointia maaseudulle, kysyy Leea Sangi. Hän toimii Agrologien Liiton puheenjohtajana ja päivätyökseen maitotilan emäntänä.

 

– Kaavoitus ei ole suojeluun tarkoitettu instrumentti. Suojelulle on oma lainsäädäntö, joka sisältää myös korvausmekanismin, muistuttaa Stefan Borgman LUVA – Luonnonvarat ry:n ja METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja.

 

– Kuntametsien arvo on noussut viimeisen vuoden aikana huikeasti ja valtiovaltakin on saatu mukaan fasiliteettien luomiseen. Kuntametsät ovat henkireikä ja luonto lähellä ihmisiä – ja metsien eri käyttömuotoja on mahdollista yhteensovittaa. Parhaimmillaan yhteen lähimetsään mahtuu niin humisevaa hongikkoa, suojaisaa kuusikkoa ja koskematonta rämettä. Eikä hongikko synny ilman sahaa/hoitotöitä, sanoo Kirsi Hokkanen, Kouvolan kaupungin metsätalousinsinööri.

 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, LUVA – Luonnonvarat ry, p. 040 1588 815, stefan.borgman@luva.fi

 

LUVA – Luonnonvarat ry on luonnonvara-alan kattojärjestö, jossa jäseninä ovat METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto), Agrologien Liitto ry sekä METO – Metsäalan Yrittäjät ry. Jäsenjärjestöissä on noin 10.000 jäsentä, jotka työskentelevät maa- ja metsätaloudessa, luonnossuojelussa, vesi- ja tuulivoiman parissa, ja monessa muussa luonnonvara-alan asiantuntijatehtävässä.

Takaisin