VALIKKO

Meton lehdistötiedote: Metsähallituksen muutosneuvottelujen tulos on karu

LEHDISTÖTIEDOTE 4.12.2023                     JULKAISUVAPAA

 

Metsähallituksen muutosneuvottelujen tulos on karu

Metsähallituksen pääluottamusmies Tapani Pennasen mukaan 18.10.2023 alkaneet muutosneuvottelut olivat erittäin haastavat:

– Vaihtoehtojen esittäminen oli vaikeaa, kun taustalla oli työnantajan pitkälle suunnittelema organisaatiomuutos, josta ei juuri saanut tietoja. Oliko muutosneuvottelut vain lakiin perustuva välttämätön paha, joka piti toteuttaa, kysyy pääluottamusmies Pennanen.

Pennasen mukaan Metsähallituksen Luontopalveluissa päättyy 39 työsuhdetta ja 73 henkilölle tulee olennaisia muutoksia työtehtävissä: työtehtävien merkittäviä muutoksia tai toimipaikan muutoksia. Luontopalveluiden uudelleen organisointi tehdään joulukuun 2023 aikana.

Metsähallituksen konserniyksiköissä päättyy neljän (4) henkilön työsuhde ja kahdelle (2) tulee olennaisia muutoksia työtehtäviin.

– Yhteensä Luontopalveluissa ja konserniyksiköissä 43 vakinaisella tehtävä päättyy ja 75 henkilölle tulee olennaisia muutoksia tehtäviin. Lisäksi määräaikaisia tehtäviä päättyy noin 100, kertoo Pennanen.

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja Stefan Borgmanin mukaan Metsähallituksen muutosneuvottelujen päätös on tyly joululahja henkilöstölle.

– Tämä oli osittain nähtävissä, kun valtion tulo- ja menoarvio ympäristöministeriön hallinnonalalla tuli julki, mutta lopputulos on erittäin karu, hän sanoo.

 

Lisätietoja:

Stefan Borgman, puheenjohtaja METO – Metsäalan Asiantuntijat ry
stefan.borgman@luva.fi, puh. 040 158 8815

Tapani Pennanen, pääluottamusmies Metsähallitus
tapani.pennanen@metsa.fi, puh. 0400 346 315

 

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 128-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 5 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla metsäasiantuntijoina, suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsän- ja luonnonhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, johtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, opettajina, muissa asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Takaisin