VALIKKO

Metsäasiantuntijat: Hallitusneuvottelujen metsäsäästöt toisivat ongelmia

Metsäasiantuntijoiden lehdistötiedote tänään:

HALLITUSNEUVOTTELUJEN METSÄSÄÄSTÖT TOISIVAT ONGELMIA

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) otti tänään lehdistötiedotteella kantaa tämän päiväiseen uutisointiin, jonka mukaan hallitusneuvotteluissa ovat varmistumassa noin 30 miljoonan euron säästöt metsään, jotka kohdistuisivat erityisesti Kemera-tukeen ja Suomen metsäkeskukseen. Kemera-tuki on tarkoitettu yksityisten maanomistajien metsänhoidon tukemiseen.

– Tämä kuulostaa vakavalta ja huolestuttavalta. Tarkkaa tietoa säästökohteista ei vielä ole, mutta mikäli säästöt kohdistuisivat uutisessa mainittuihin Kemeraan ja Suomen metsäkeskukseen, johtaisi se toteutuessaan väistämättä muutosneuvotteluihin ja irtisanomisiin tai muihin henkilöstövähennyksiin, sanoo Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n (Meto) puheenjohtaja. Yhdistys edustaa valtakunnallisesti Suomen metsäasiantuntijoita.

Henkilöstökulujen osuus Suomen metsäkeskuksen budjetista on kaksi kolmasosaa ja henkilöstöä on noin 550 henkilöä.

– Kiinteät kulut jäävät, joten budjettivähennys iskisi erityisesti henkilöstöön. Metsäkeskuksen tehtävänä on metsätalouden edistäminen ja neuvonta, jota muutos koskisi erityisesti. Kuten varmasti myös lainvalvontaa ja metsävaratiedon ylläpitämistä, sanoo Jyrki Vuorenmaa pääluottamusmies metsäkeskuksessa.

– Metsätalous on merkittävä osa Suomen kasvua ja menestystarinaa sekä huoltovarmuutta. Lisäksi lakimuutokset ovat jo tuottaneet päällekkäisiä järjestelmiä ja työtä, mikä on jo nyt tuonut haasteita resurssien riittävyydelle, muistuttaa Stefan Borgman.

Lue Maaseudun Tulevaisuuden uutinen (24.5.2023 16.00) Meton lehdistötiedotteesta täältä.

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry, stefan.borgman@luva.fi puh. 040 1588 815

Suomen metsäkeskuksen pääluottamusmies Jyrki Vuorenmaa, jyrki.vuorenmaa@metsakeskus.fi, puh. 040 5253206

Takaisin